El Diari el Punt es fa ressò de les irregularitats urbanístiques de Palafrugell

Aquesta era la notícia publicada per aquest diari el passat dia 28 d'octubre:



El Tribunal Superior declara nul de ple dret el pla general de Palafrugell

Ho raona pel tràmit ambiental, el pla de l'Empordà i l'aigua

La Generalitat i l'Ajuntament ja han presentat recursos de cassació al Suprem

La vila de Palafrugell des de dalt la torre de guaita de Sant Sebastià. Foto: A.V.


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat nul de ple dret el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Palafrugell, segons va fer públic l'alcalde, Juli Fernández, en el ple municipal d'ahir a la nit. Fernández va explicar que el tribunal justifica l'anul·lació del pla general amb tres aspectes. El primer, l'incompliment de la tramitació d'avaluació ambiental, ja que és insuficient. El segon, la vulneració del principi de coherència, ja que no s'ajusta al pla director territorial de l'Empordà. I el tercer, la no-justificació de la suficiència d'abastament d'aigua i de la capacitat de l'estació depuradora pel creixement previst.

L'alcalde, però, ja va deixar clar en el mateix ple que l'Ajuntament, com també ha fet la Generalitat, ja que la sentència va contra l'aprovació definitiva d'Urbanisme, han interposat cadascun un recurs de cassació contra l'esmenta sentència al Tribunal Suprem.

L'alcalde va recordar que no era necessari la tramitació d'avaluació ambiental perquè el pla es tramitava quan es va aprovar la llei. També va qüestionar la vulneració del pla Empordà, ja que es va aprovar posteriorment, per un dia, del pla general. I respecte de l'aigua, recorda que hi ha un informe favorable de l'Agència Catalana de l'Aigua de la Generalitat. “Tenim arguments suficients per aixecar aquesta sentència, basada bàsicament en fonaments formals”, va afirmar Fernández.
El portaveu d'Esquerra i exalcalde en l'anterior mandat, Sergi Sabrià, va exposar la seva intranquil·litat davant la sentència. “Posa en dubte molts convenis urbanístics i molta feina”, va afirmar. “Hi ha una sentència, però les al·legacions estan bastant fonamentades”, va concloure l'alcalde.

LA DATA

2.10.2006
Aprovació
definitiva del pla general de Palafrugell per la comissió d'Urbanisme de Girona.

Ecologistes presenten la sentència

Associació Naturalistes de Girona (ANG), Institució Altempordanesa per a la Defensa i l'Estudi de la Natura (Iaeden)–Salvem l'Empordà i Arítjol–, Salvem el Crit de Palafrugell, amb l'advocat Eduard de Ribot, presenten avui la sentència a la premsa a Girona. I el 25 de novembre ho farà el grup palafrugellenc a la mateixa vila, en un acte a l'Ateneu a les vuit del vespre.
Darrera actualització ( Divendres, 28 d'octubre del 2011 02:07 )

0 comentarios:

Publicar un comentario